Een initiatief van Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University & Research

Nieuws

e-learning Voeding & Sport online te volgen!

Via de 8 aangesloten sportbonden en ook voor individuele geïnteresseerden is de e-learning Voeding & Sport sinds een aantal weken te volgen. In deze e-learning leer je kritisch nadenken over voeding. Waar moet je op letten, wat is zin en wat is onzin en hoe werkt het dan in het lichaam (van een sporter)?

Sports Valley toegetreden tot Innovatienetwerk Sportinnovator

Het landelijke Innovatienetwerk Sportinnovator heeft Sports Valley toegevoegd aan de lijst van innovatiecentra. ‘Het is fijn dat we gecertificeerd zijn als sportinnovatiecentrum. Op het gebied van bijvoorbeeld voeding en slaap kunnen wij bijdragen aan mooie innovaties voor de topsport en breedtesport’ aldus Ton van Klaveren, manager Sports Valley.

Leermodule Voeding & Sport volop in ontwikkeling

Sports Valley ontwikkelt samen met Wageningen Universiteit en de Nederlandse Tour Fiets Unie (NTFU) een online leermodule Voeding & Sport voor trainers en instructeurs in de sport. Inmiddels werken al meer dan 8 Nederlandse sportbonden mee aan de module en zijn er nog meer geïnteresseerd.

Sports Valley en Sportservice De Vallei gestart met Leefstijlloket

Onder begeleiding aan de slag met een gezonde leefstijl

Gezond leven is belangrijk: het helpt om ziekte te voorkomen en om weer fit te worden tijdens of na een (chronische) ziekte. Maar je leefstijl veranderen kan ontzettend lastig zijn. Sports Valley en Sportservice De Vallei starten daarom op 1 juni met het Leefstijlloket. Een loket waarbij patiënten onder begeleiding van een leefstijlcoach op weg geholpen worden om gezonder te leven. Het doel is dat patiënten uiteindelijk zelfstandig de gezonde leefstijl langdurig volhouden. 

Start onderzoek naar voeding en peesblessures

Sportarts en hoogleraar prof. dr. Hans Zwerver van Sports Valley start met een onderzoek naar het effect van voeding op peesblessures. Bij het onderzoek wordt gekeken of bepaalde voedingsinterventie een positieve invloed hebben op preventie en herstel van peesblessures.

Hoe blijf je fit tijdens een crisis?

Een gezonde leefstijl is heel belangrijk. Zowel voor sporters, als voor mensen die actief bezig (willen) zijn, maar ook als je ziek bent of bent geweest. Een gezonde leefstijl helpt bij een sneller herstel.

Masterclass (top)sport en voeding

Op maandagavond 10 februari vond er een nieuwe Masterclass Topcoach Noord plaats. Ditmaal in het teken van voeding!

MOOC Nutrition, Exercise and Sports behoort tot de beste online courses van 2019

De MOOC Nutrition, Exercise and Sports hoort bij de beste dertig online courses die gelanceerd zijn in 2019!

Bedrijventour Sportinnovator – Tafelsessie Sport en Voeding

Sport draagt voor 13,7 miljard euro bij aan de Nederlandse economie (1.2% van de totale economie). Ruim 2000 bedrijven zijn gelieerd aan sport, maar er is nog enorme groei mogelijk.

Deelnemers gezocht!


Gezonde proefpersonen (man, 18-45 jaar) gezocht voor onderzoek “With help of my little friends”