Een initiatief van Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University & Research

Nieuws

Bedrijventour Sportinnovator – Tafelsessie Sport en Voeding

Sport draagt voor 13,7 miljard euro bij aan de Nederlandse economie (1.2% van de totale economie). Ruim 2000 bedrijven zijn gelieerd aan sport, maar er is nog enorme groei mogelijk.

Deelnemers gezocht!


Gezonde proefpersonen (man, 18-45 jaar) gezocht voor onderzoek “With help of my little friends”

Start online course Nutrition, Exercise and Sports

De online cursus van Wageningen University & Research gaat live op 19 november!  


Voedingsadvies voor tienerzwemmers

Afgelopen maand heeft een team studenten van de universiteit van Wageningen het project ‘What to Eat for Swimming Speed’ afgerond. Ze hebben veel werk verzet en we zijn dan ook erg tevreden met het eindresultaat!

Samenwerking binnen Sports Valley

In maart 2019 is Sports Valley, het High Performance Medical Centre van Ziekenhuis Gelderse Vallei, feestelijk gelanceerd. Als sportinnovator Nutritional Status & Health zullen we ook binnen Sports Valley samen werken aan innovatieve concepten in de sport(zorg) en doen we samen wetenschappelijk onderzoek.

What to eat for swimming speed

In maart 2019 is een team enthousiaste studenten van de Wageningen Universiteit gestart met een interessant Academic Consultancy Training (ACT) project: ‘Voeding en Sport: de voedingsbehoefte van zwemmers.’

Fit Food Meter

Sportinnovator centrum Nutritional Status & Health participeert in het project Papendal Fit Food Meter.

With Help of My Little Friends: Onderzoek Darmmicrobiota bij Marathonlopers

Wij participeren in een onderzoek naar darmmicrobiota bij marathonlopers: With Help of My Little Friends. En we zoeken nog deelnemers!

Campus Connect Café

Vorige week donderdag 24 januari vond het Campus Connect Café plaats op de universiteit van Wageningen met als thema Sport, Voeding en Gezondheid.

Expertmeeting

Sportinnovator centrum Nutritional Status & Health organiseerde afgelopen maandagavond 21 januari een expertmeeting met wetenschappers van Wageningen University & Research (WUR) en artsen en zorgverleners van ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV).