Een initiatief van Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University & Research

Bedrijventour Sportinnovator – Tafelsessie Sport en Voeding

Sport draagt voor 13,7 miljard euro bij aan de Nederlandse economie (1.2% van de totale economie). Ruim 2000 bedrijven zijn gelieerd aan sport, maar er is nog enorme groei mogelijk.

Voor bedrijven gericht op innovatie op het gebied van voeding en gezondheid, kan sport heel interessant zijn. Er valt veel te winnen voor bedrijven: een nieuwe markt met groeimogelijkheden maar ook gezonde actieve werknemers. Kansen liggen niet alleen in de topsport, maar ook in de breedtesport, gezondheidszorg en preventie.

Sportinnovator organiseert op donderdag 16 januari 2020 een bedrijventour op KNVB Campus #11. Sportinnovator, opgericht door het Topteam Sport in opdracht van het ministerie van VWS, inspireert en ondersteunt organisaties bij het innovatieproces. Daarvoor biedt het onder andere subsidie instrumenten, toegang tot Sport Data Valley en netwerkbijeenkomsten. Het Topteam Sport ziet het bedrijfsleven als onmisbare schakel in het Sportinnovator ecosysteem om innovaties in de sport te realiseren.

Sportinnovator center Nutritional Status and Health (WUR, ZGVSports Valley) en Sportinnovator center Team NL (Sportcentrum Papendal) zijn aanwezig bij deze bedrijventour bij de tafelsessie ‘Sport en Voeding van de toekomst’. We zullen hier innovatiekansen met het bedrijfsleven verkennen op het gebied van voeding en gezondheid.

Thumb Sportinnovator


Geplaatst op

14 januari 2020