Campus Connect Café

Vorige week donderdag 24 januari vond het Campus Connect Café plaats op de universiteit van Wageningen met als thema Sport, Voeding en Gezondheid. De middag begon met een presentatie van Jeroen Wouters over o.a. de innovaties in het Topsportrestaurant van Sportcentrum Papendal. Daarna presenteerde Edith Feskens, hoogleraar van de Wageningen Universiteit, welke kennis er is op het gebied van voeding en bewegen en welke projecten er lopen op dit thema. Hierna had het publiek een ruime keuze uit allemaal interessante sessies met presentaties van o.a. bedrijven zoals FrieslandCampina en Greenfood50. Alle sprekers vertelden kort over hun onderzoek en/of product en daarna was er genoeg tijd om te discussiëren en input te geven voor een interessant gerelateerd vraagstuk.

Marco Mensink vertelde over de onderzoeken binnen Eat2Move op het gebed van eiwit inname en trainingsadaptatie bij sporters. Ook sprak Linda van de Worp-Kalter namens Ziekenhuis Gelderse Vallei over de rol van voeding en sport in haar werk als fysiotherapeute. Mireille Baart sprak namens ons sportinnovator center Nutritional Status & Health over NutriProfiel voor sporters. Hoe kun je het invullen van voedingsvragenlijsten vergemakkelijken en hoe kun je er voor zorgen dat sporters zich aan voedingsadvies houden? Er werden goede suggesties gegeven in de discussie, waar we zeker verder mee kunnen. Tussen de presentaties door was er voldoende gelegenheid om innovatieve sportvoeding te proeven uit de keuken van topsportrestaurant Papendal. Al met al was het een geslaagde middag met een divers publiek en bruikbare input in de verschillende sessies!

(Foto gemaakt door Sven Menschel) 

 

Logo Eat2move


Geplaatst op

31 januari 2019