Een initiatief van Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University & Research

Hoe blijf je fit tijdens een crisis?

Een gezonde leefstijl is heel belangrijk. Zowel voor sporters, als voor mensen die actief bezig (willen) zijn, maar ook als je ziek bent of bent geweest. Een gezonde leefstijl helpt bij een sneller herstel.

Ook vermindert het de kans op aandoeningen. Hoe hanteer je een gezonde leefstijl tijdens deze spannende tijd waarin we veelal thuis zitten? Professionals van Ziekenhuis Gelderse Vallei / Sports Valley geven praktische adviezen voor goede voeding, een gezonde nachtrust, bewegen en sporten op de website www.geldersevallei.nl/fittijdenseencrisis

Sport en bewegen

De fysiotherapeuten van Ziekenhuis Gelderse Vallei en sportarts en hoogleraar sportgeneeskunde prof. dr. Hans Zwerver geven adviezen over hoe je voldoende beweegt of verstandig kunt sporten tijdens de coronacrisis. Ook geven oud-topatlete Ellen van Langen en volleybalster Laura Dijkema tips voor work-outs.

Goede voeding

Diëtisten, MDL-arts en buitengewoon hoogleraar Voeding en darmgezondheid prof. dr. Ben Witteman en bioloog prof. dr. Renger Witkamp geven adviezen over goede voeding. Wat zijn gezonde keuzes en waar moet je in deze periode extra op letten? 

Een gezonde nachtrust

Neuroloog-somnoloog dr. Myrthe Boss en klinisch psycholoog-somnoloog Nynke Rauwerda leggen de werking van de biologische klok uit en geven adviezen voor een goede nachtrust tijdens deze periode van spanning.

Op de pagina Fit tijdens een crisis kunnen chronisch zieke patiënten en patiënten met covid-19 ook nog specifieke adviezen voor hun situatie vinden.


Geplaatst op

10 mei 2020