Een initiatief van Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University & Research

Samenwerking binnen Sports Valley

In maart 2019 is Sports Valley, het High Performance Medical Centre van Ziekenhuis Gelderse Vallei, feestelijk gelanceerd. Als sportinnovator Nutritional Status & Health zullen we ook binnen Sports Valley samen werken aan innovatieve concepten in de sport(zorg) en doen we samen wetenschappelijk onderzoek.

Samen met een zorgvuldig opgebouwd sportmedisch netwerk levert Sports Valley sportmedische diagnostiek, begeleiding en behandeling op maat aan olympiërs, paralympiërs, nationale en internationale topsporters en de reguliere of beginnende sporters. Het team van Sports Valley bestaat onder andere uit topsportartsen, sportartsen, sportradiologen, sportorthopeden, longartsen en cardiologen. Door de interdisciplinaire aanpak van Sports Valley en de gedrevenheid van het medisch team is Sports Valley in staat om snel de kern van het probleem van de topsporter en sporter te achterhalen en om een juiste behandeling te bieden. Inzichten en ervaringen opgedaan uit onderzoek en bij de medische zorg voor topsporters en sporters, worden ingezet bij de reguliere zorg voor patiënten.

Wetenschappelijke onderzoeken voert Sports Valley uit samen met partners in het bedrijfsleven en met andere kennisinstituten, ziekenhuizen en overheden. Wetenschappelijke activiteiten worden niet alleen verricht door medisch specialisten, maar ook door verpleegkundigen en paramedici. Zo zal ook Sportinnovator center Nutritional Status & Health samenwerken met Sports Valley. Dit voornamelijk op het gebied van voeding. We kijken uit naar deze samenwerking! Lees hier meer over Sports Valley.

Website: https://www.geldersevallei.nl/sports-valley

Telefoonnummer: (0318) 43 43 50

 


Geplaatst op

13 mei 2019