Een initiatief van Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University & Research

Sports Valley toegetreden tot Innovatienetwerk Sportinnovator

Het landelijke Innovatienetwerk Sportinnovator heeft Sports Valley toegevoegd aan de lijst van innovatiecentra. ‘Het is fijn dat we gecertificeerd zijn als sportinnovatiecentrum. Op het gebied van bijvoorbeeld voeding en slaap kunnen wij bijdragen aan mooie innovaties voor de topsport en breedtesport’ aldus Ton van Klaveren, manager Sports Valley.

Recent kreeg Sports Valley samen met drie andere nieuwe innovatiecentra (Sport Science & Innovation Groningen, Sportinnovatorcentrum KNLTB en Shimano Experience Center) op Sportcentrum Papendal het officiële certificaat uitgereikt uit handen van Maurits Hendriks van het Topteam Sport.

Sportinnovator is hét sportinnovatienetwerk van Nederland. De basis van het netwerk wordt gevormd door de sportinnovatorcentra waarin onderzoekers, ondernemers, overheden en sportorganisaties samenwerken aan innovaties die bijdragen aan de topsport, sportparticipatie en een actieve leefstijl.

Rieneke Terink, wetenschappelijk onderzoeker bij Sports Valley: ‘ Samen met de Wageningen universiteit (WUR) vormen we het Sportinnovatiecentrum Sports Valley. We kunnen in het innovatienetwerk mooie samenwerkingen aangaan met andere sportinnovatorcentra, maar we kunnen nu ook nog meer samenwerken met sportbonden, gemeenten en bedrijven.’

Met de toetreding van deze vier innovatiecentra bestaat het netwerk nu uit 16 innovatielabs verspreid over het gehele land.

Sports Valley

Sports Valleyis het sportmedisch expertisecentrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Hier kunnen sporters van elke leeftijd en elk niveau snel terecht voor alle zorg rondom sportgerelateerde problemen. Het centrum biedt sportmedische diagnostiek, behandelingen en sportmedische onderzoeken. Sports Valley is er voor iedereen, van mensen die op een verantwoorde manier meer willen bewegen, beginnende sporters tot aan olympiërs en paralympiërs.

Binnen Sports Valley werken verschillende medisch specialismen van Ziekenhuis Gelderse Vallei samen. Dit zijn onder meer: sportorthopedie, (top)sportgeneeskunde, radiologisch centrum voor topsport, longgeneeskunde, cardiologie en neurologie (slaap). De topsportartsen, topsportradiologen, topsportlongarts en neuroloog-somnoloog zijn ook erkend High Performance Partner TeamNL van NOC*NSF. Sports Valley van het Ziekenhuis Gelderse Vallei werkt nauw samen met de WUR

www.sportsvalley.eu


Geplaatst op

9 juli 2021