Een initiatief van Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University & Research

Start online course Nutrition, Exercise and Sports

De online cursus van Wageningen University & Research gaat live op 19 november!  Inhoud

Voeding is cruciaal voor een actief en gezond leven, voor effectieve trainingen en optimale prestaties. Tijdens deze gratis online cursus MOOC ‘Nutrition, Exercise and Sports’ leer je van onder andere Dr. Marco Mensink, Assistant Professor Nutrition, Energy metabolism & Health bij Wageningen University & Research, hoe je een onderbouwd voedingsadvies kan geven. Ook leer je wat de invloed van voeding is op sportprestatie (belangrijke voedingskundige aspecten van trainen, zoals energie, koolhydraten & vetten, eiwitstofwisseling en vochtbalans) en wat de rol van micronutriënten en supplementen bij trainen en sport is.

Deze cursus vertelt je niet wat je precies moet eten. In plaats daarvan leer je de voedingskundige aspecten van trainen en sport te begrijpen. Zo kun je je eigen onderbouwde beslissingen nemen en voedingsadviezen en -claims kritisch beoordelen.


Voor wie?

De MOOC is relevant voor sport- en gezondheidscoaches, diëtisten en fysiotherapeuten, en mensen die werkzaam zijn in de (sport)voedingsindustrie. Maar zeker ook interessant voor de al dan niet (professionele) sportliefhebbers! Bekijk de trailer en schrijf je nu hier in en studeer online, wanneer het jou uitkomt!Geplaatst op

11 november 2019