Een initiatief van Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University & Research

What to eat for swimming speed

In maart 2019 is een team enthousiaste studenten van de Wageningen Universiteit gestart met een interessant Academic Consultancy Training (ACT) project: ‘Voeding en Sport: de voedingsbehoefte van zwemmers.’

De studenten, van diverse studies, voeren het project uit in samenwerking met Nextline en Sportinnovator center Nutritional Status & Health. Nextline is een platform dat ernaar streeft om te innoveren in de zwemsport en de prestatie van iedereen die zwemt te optimaliseren. Ze delen hun kennis met de hulp van topzwemmers en online video’s. Ze begeleiden onder andere een team van adolescent zwemmers in de leeftijd van 14-18 jaar. Om de prestatie en gezondheid van deze zwemmers te verbeteren is het belangrijk om inzicht te krijgen in gezonde voeding die hieraan kan bijdragen. Maar wat is nou eigenlijk de voedingsbehoefte van een zwemmer? Wat zijn hun huidige voedingsgewoontes? En hoe zorg je ervoor dat ze zich aan voedingsrichtlijnen houden en wat is hun motivatie om dit te doen?

Dit zijn allemaal vragen die het ACT-team in dit project hoopt te beantwoorden. Hiertoe duiken ze de literatuur in, meten ze de voedingsinname van de zwemmers met een app en nemen ze een vragenlijst af. De verkregen resultaten worden gebundeld in een wetenschappelijk verslag. Ook wordt er een voedingsrichtlijn gegeven en een opzet gemaakt voor een video voor de website van Nextline.

Wij zijn erg benieuwd naar de resultaten en we wensen de studenten veel succes bij de tweede helft van dit project!

 


Geplaatst op

17 april 2019