Een initiatief van Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University & Research

Optimalisatie van belastbaarheid en gezondheid van sporters

Wij doen onderzoek naar voedingsstatus, slaaphygiëne en belastbaarheid van sporters, en bieden advies op maat voor topsporters, breedtesporters, sportbegeleiders, patiënten, zorgprofessionals, organisaties en bedrijven.

Ons primaire doel is optimalisatie van het regime rondom inspanning, herstel en adaptatie, en daarmee belastbaarheid en gezondheid van de sporter. Dit doel wordt bereikt door kennis van voedingsstatus en slaaphygiëne uit te diepen. De kennis wordt vertaald naar innovatieve, gevalideerde concepten die support geven in trainings- en wedstrijdschema’s van (top)sporters. De expertise wordt daarnaast ook ingezet voor een optimaal herstel van patiënten. Fysiologisch gezien zijn er veel overeenkomsten tussen voorbereiding op en het herstel van een sportprestatie en een operatieve ingreep. De kennis en ontwikkelde concepten dragen bij aan vroegtijdige signalering en nieuwe screening tools zowel in het kader van (top)sport, breedtesport als revalidatie na ziekte.

Het centrum combineert de wetenschappelijke kennis en onderzoek van Wageningen University & Research met de kennis en expertise van Ziekenhuis Gelderse Vallei. We beschikken over een groot netwerk en werken samen met andere wetenschappers, zorgprofessionals, sportpartners, bedrijven en overheden.

Via de diverse buttons vindt u meer informatie over de verschillende aspecten van het centrum. Bent u geïnteresseerd in ons onderzoek of de toepassingen, of wilt u gebruik maken van onze diensten of producten? Neem dan contact op!

Mueslibar Missie en visie