Een initiatief van Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University & Research

Sportbegeleiders en Zorgprofessionals

Optimaal sporters begeleiden

Als sportbegeleider wil je het beste voor je (top)sporters. Je wilt het meeste halen uit hun trainingen zodat zij optimaal kunnen presteren tijdens wedstrijden. Hoe kan je het trainingsschema van je (top)sporters optimaliseren? Wat is bijvoorbeeld de rol van voeding en slaap in het optimaliseren van het trainingsschema? Wat kun je doen op het gebied van voeding bij blessures?

Optimaal patiënten ondersteunen

Als zorgprofessional vind je een goede gezondheid van je patiënten natuurlijk erg belangrijk. Voor (top)sporters is het cruciaal om goed en snel te herstellen van een blessure. Ook voor patiënten is het optimaal herstellen na een operatieve ingreep prioriteit. Herstellen van operaties kan worden vergeleken met het leveren van een topprestaties. Het letten op voeding en beweging van een patiënt kan bijdragen aan optimaal herstel na een operatie. Als zorgprofessional wil je dan ook weten hoe voedingsstatus kan bijdragen aan het optimaliseren van het herstel na een blessure of operatie.

Wat biedt Sportinnovatorcentrum Sports Valley sportbegeleiders en zorgprofessionals?

Wij ondersteunen sportbegeleiders met onze kennis en expertise op het gebied van voeding, belastbaarheid en slaap. Dit kan gebruikt worden om trainingsschema’s van sporters te optimaliseren. Wetenschappelijke kennis en expertise over voedingsstatus en beweging worden toegepast in het ontwikkelen en verlenen van medische en preventieve zorg voor (top)sporters en patiënten. Sporters en patiënten worden binnen Sports Valley zorgvuldig begeleid met kennis en expertise op het gebied van voeding en bewegen. Samen met partijen in de wetenschap, zorg en sport dragen wij bij aan optimale zorg voor topsporters en patiënten. Met deze partijen verkennen wij graag de samenwerking.

doctor-3464763_960_720