Een initiatief van Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University & Research

Wat doen we?

Loketfunctie

Het centrum fungeert als het loket waar topsporters, breedtesporters, sportbegeleiders, patiënten, consumenten, organisaties, bedrijven en overheden terecht kunnen met vragen over kennis en innovaties op het gebied van voeding, slaap en (sport)belastbaarheid.

 

Dienstverlening

Het centrum biedt diverse state-of-the art faciliteiten voor metingen en testen. Zowel Wageningen University & Research als Ziekenhuis Gelderse Vallei beschikken over diverse laboratoria en faciliteiten. Door het ontwikkelen van innovatieve concepten willen we de dienstverlening verder uitbreiden. Recent ontwikkelde concepten zijn NutriProfiel en de Melatoninecheck.
Lees verder >

 

Onderzoek

Binnen het centrum worden onderzoeksprojecten geïnitieerd en gerealiseerd. Het centrale thema is voedingsstatus en slaaphygiëne in relatie tot inspanning, herstel en adaptatie, en daarmee belastbaarheid en gezondheid van de sporter. De projecten zijn gericht op het ontwikkelen en valideren van innovatieve concepten die support geven in trainings- en wedstrijdschema’s van (top)sporters. Onderzoek vindt plaats binnen het centrum, maar er wordt ook samengewerkt met andere partijen.
Lees verder >

Wat we doen